Porų apkepas
2-3 porai,
100 g varškės,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
60-80 g olandiško sūrio,
80-100 g miltų, 125 g virtų ryžių, prieskonių, pipirų, druskos, aliejaus.
1. 80-100 g miltų, 125 g virtų ryžių, prieskonių, pipirų, druskos, aliejaus.
2. Iš miltų, varškės, 1 kiaušinio ir pieno užminkyti tešlą. Ją iškočioti ir iškloti aliejumi pateptą skardą. Porus supjaustyti ir apkepti aliejuje, sumaišyti su ryžiais, 2 plaktais kiaušiniais, paskaninti prieskoniais, druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir sudėti ant tešlos. Skardą dėti į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę, kepti apie 30 min. Baigiant kepti užbarstyti tarkuoto olandiško sūrio. Valgyti karštą, šaltą, tinka prie sultinio.