Prancūziškas apkepas


4 porcijoms reikės:
riekelės sudžiuvusios duonos,
6 šaukštų aliejaus,
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų, cukinijos, baklažano, šaukšto džiovintų raudonėlių
4 pomidorų, po vieną raudonos, geltonos ir žalios paprikos, baziliko, druskos, pipirų,
2 šaukštų tarkuoto „parmezano”.

Duona sutarkuokite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi, sudėkite raudonėlius, sutarkuotą duoną ir dar pakepinkite. Paprikas perpjaukite perpus, išvalykite sėklytes ir supjaustykite plačiomis juostelėmis. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, pomidorus- skiltelėmis.
Formą patepkite riebalais ir sudėkite į ją daržoves taip,kad paprika atsidurtų viršuje (dėkite ją žievele į viršų ). Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais apkepintais duonos džiūvėsėliais ( 1/3 džiūvėsėlių palikite ) ir „parmezanu”.
Apkepą uždenkite folija ir kepkite 45 min. maždaug 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, pabarstykite patiekalą likusiu sūriu ir džiūvėsėliais. Patiekdama papuoškite baziliko lapeliais.