Svogūnų apkepas su alumi


1kg svogūnų,
60g sviesto,
2kg bulvių,
0,5l alaus,
100g sūrio,
druskos, pipirų,
muskato riešuto.

Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30g sviesto ir sudėti svogūnus. Troškinti, kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, idėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti. Šia masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusį sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant viršaus. Kepti 220C temperatūroje apie 2val. Kai apkepas pradės rusvėti, ugnį sumažinti.
Patiekiama su šviežiomis daržovėmis.