Blyneliai su ikrais – nekasdieniškas skonis

Blyneliai su ikrais – nekasdieniškas skonis

Recepto autorius: Skanėstai

Kai atsibosta blynai su razinomis, šokoaldu, kondensuotu pienu, braškėmis ir grietinėle…. Tada užsinoriu kažko sūraus, sotaus, nekasdieniško. 

Reikia:

  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 120 ml pieno
  • 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus
  • 12 kupinų v. šaukštų miltų
  • 350 ml vandens
  • Ikrų indelis
  • Truputis grietinės
  • Pusė citrinos

Eiga: Kiaušinį išplakame su cukrumi ir druska. Supilame pieną ir aliejų, dar paplakame. Tuomet beriame miltus ir maišome. Pamažu pilame vandenį ir gerai maišome, aš plakiau mikseriu, kad miltų gumuliukai išnyktų. Įkaitiną keptuvę patepame aliejumi (vis po kiekvieno blyno patepdavau iš naujo su konditeriniu teptuku) ir kepame blynus. Šiek tiek pravėsusius juos patepame citrina, kad įgautų rūgštelės. Kad ikrai neištirptų, juos sumaišome su grietine, tepame blynus ir viniojame. Skanaus 😉