Blynų suktinukai su špinatais

Blynų suktinukai su špinatais

Recepto autorius: Skanėstai

Kai atsibosta įprastai pamėgti blynai ir norisi kažko kitokio, kepu šiuos suktinukus. Tai labai patogus priešpiečių dėžutės turinys, be to – skanūs ir karšti ir šalti. Tad jei esate stipriai išalke, ingredientų proporcijas siūlau dvigubinti. Nuotraukose matosi, jog špinatų nesmulkinau, bet pabandykit ir su smulkintais, taip gal net skaniau.

2 asmenims reikia:

  • 2 kiaušinių
  • 5 a.š. miltų
  • žiupsnio druskos
  • 100 ml pieno (naudojau sojų)
  • 400 g špinatų
  • 20 g sviesto
  • indelio tepamo sūrio “Philadelphia“

Eiga:

  1. Kiaušinius, miltus, pieną ir druską suplakti iki vientisos masės ir palikti pastovėti bent jau pusvalandį.
  2. Švarius špinatus nulieti verdančiu vandeniu, išdžiovinti (naudoju besisukančią daržovių “džiovyklę“).
  3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdyti sviestą ir iškepti 4 plonus blynus. Man gavosi 4, bet gal Jums, priklausomai nuo keptuvės dydžio, iškeptų 3 ar 5.
  4. Dar karštus blynus gausiai tepti tepamu sūriu ir kloti špinatus. Blynus susukti ir kviesti valgytojus! 🙂

Receptas iš Sylvia Winnewisser knygos “Variations Cookbook: Quick Recipes: More than 200 Basic Recipes and Variations“

Blynų suktinukai su špinatais