Blynų suktinukai su špinatais

Recepto autorius: Skanėstai
Kai atsibosta įprastai pamėgti blynai ir norisi kažko kitokio, kepu šiuos suktinukus. Tai labai patogus priešpiečių dėžutės turinys, be to – skanūs ir karšti ir šalti. Tad jei esate stipriai išalke, ingredientų proporcijas siūlau dvigubinti. Nuotraukose matosi, jog špinatų nesmulkinau, bet pabandykit ir su smulkintais, taip gal net skaniau.
2 asmenims reikia:
- 2 kiaušinių
- 5 a.š. miltų
- žiupsnio druskos
- 100 ml pieno (naudojau sojų)
- 400 g špinatų
- 20 g sviesto
- indelio tepamo sūrio “Philadelphia“
Eiga:
- Kiaušinius, miltus, pieną ir druską suplakti iki vientisos masės ir palikti pastovėti bent jau pusvalandį.
- Švarius špinatus nulieti verdančiu vandeniu, išdžiovinti (naudoju besisukančią daržovių “džiovyklę“).
- Įkaitintoje keptuvėje ištirpdyti sviestą ir iškepti 4 plonus blynus. Man gavosi 4, bet gal Jums, priklausomai nuo keptuvės dydžio, iškeptų 3 ar 5.
- Dar karštus blynus gausiai tepti tepamu sūriu ir kloti špinatus. Blynus susukti ir kviesti valgytojus! ?
Receptas iš Sylvia Winnewisser knygos “Variations Cookbook: Quick Recipes: More than 200 Basic Recipes and Variations“