Traškūs vafliai

Recepto autorius: Skanėstai
Labai dažnai tam tikri kvapai ar skoniai asocijuojasi su vienokiais ar kitokiais prisiminimais. Maloniausi turbūt tie, kurie primena apie nerūpestingas dienas, pilnas juoko, žaidimų, pokštų, pasakų.. Viskas, kas leidžia bent trumpam grįžtį į tą magišką laikotarpį, man yra brangu ir miela. Būtent su vaikyste man (kaip greičiausiai ir daugeliui Jūsų) siejasi šie traškūs vafliai, kepami senovine, sunkia, stora kepykle. Gera žinoti, kad prisiminimų niekas negali atimti, o į juos sugrįžti nėra taip jau sunku.. Užtenka miltų, kiaušinių, sviesto ir dar šio to.. ?
25 vafliams:
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus
- žiupsnelio vanilinio cukraus
- 5-6 kiaušinių
- 200-250 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių arba 1 a.š. sodos (nugesintos citrinų sultyse) arba 1 a.š. brendžio (aš naudojau brendį)
Eiga:
- Sviestą ištirpinti. Popierėlio nemesti – juo bus galima ištrinti vaflinę prieš kepant.
- Tirpintą sviestą gerai išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę mušti kiaušinius vis maišant iki vientisumo.
- Berti į tešlą persijotus miltus ir gerai viską išmaišyti. Supilti brendį ir vėl išmaišyti.
- Vaflinę ištepti nuo sviesto likusiu popieriumi ir įkaitinti. Šaukštu semiant tešlą pilti ją į vaflinės viduriuką ir uždarius kepti. Kepimo laiką sunku nusakyti, nes įtariu, jog kiekviena vaflinė kepa vis kitaip, bet realiai pakanka kelių minutėlių. Iškepusį vaflį atsargiai peiliu ar mentele nuimti ir greitai, dar karštą, susukti į tūbelę. Neilgai trukus vaflis sukietės ir taps traškus.
- Mūsų vaflinė buvo linkusi kiek svilti, tai sviestuku ją vėl reikėjo patepti maždaug kas 2-3 vaflius.
- Vafliai turėtų būti kiek plonesni, nei nuotraukose, mums pasirodė, kad tešla skystoka, tai dėjome dar 2-3 v.š. miltų, bet tikrai nebūtina, kitą kartą nedėčiau.