Imbieriniai vafliai

Imbieras ir vafliai – truputis netikėto skonio įprastoje virtuvėje. Tačiau jie ne tik privers mėgautis skoniu, tačiau ir užburs kvapu, kuris sušildys visus namus.
8 vafliams reikės:
- 0,25 puodelio cukraus,
- 0,25 puodelio riebalų,
- 1 kiaušinis,
- 0,5 puodelio sirupo,
- 1,25 puodelių miltų,
- 0,75 šaukštelio sodos kepimui,
- 0,25 šaukštelio druskos,
- 1 šaukštelis malto imbiero,
- 0,5 šaukštelio malto cinamono,
- 0,25 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
- 0,5 puodelio karšto vandens,
- plaktos grietinėlės (nebūtina),
- malto cinamono (nebūtina).
1. Vidutiniame dubenyje plak cukrų su riebalais iki vientisos purios masės. Sudėk kiaušinius ir sirupą; plak iki gerai išsimaišys. Sumaišyk miltus, sodą, imbierą, 1/2 šaukštelio cinamono, druską ir gvazdikėlius. Supilk į cukraus mišinį ir plak iki vientisos masės. Supilk karštą vandenį.
2. Supilk nuo 1 iki 1-1/4 puodelio tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždaryk dangtį ir neatidarinėk kepimo metu. Iškepusį vaflį išimk šakutės pagalba.
Jei nori, patiek šiltus su plakta grietinėle ir pabarstytus maltu cinamonu ar uogomis.