Imbieriniai vafliai

Imbieriniai vafliai

Imbieras ir vafliai – truputis netikėto skonio įprastoje virtuvėje. Tačiau jie ne tik privers mėgautis skoniu, tačiau ir užburs kvapu, kuris sušildys visus namus.

8 vafliams reikės:

  • 0,25 puodelio cukraus,
  • 0,25 puodelio riebalų,
  • 1 kiaušinis,
  • 0,5 puodelio sirupo,
  • 1,25 puodelių miltų,
  • 0,75 šaukštelio sodos kepimui,
  • 0,25 šaukštelio druskos,
  • 1 šaukštelis malto imbiero,
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono,
  • 0,25 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
  • 0,5 puodelio karšto vandens,
  • plaktos grietinėlės (nebūtina),
  • malto cinamono (nebūtina).

1. Vidutiniame dubenyje plak cukrų su riebalais iki vientisos purios masės. Sudėk kiaušinius ir sirupą; plak iki gerai išsimaišys. Sumaišyk miltus, sodą, imbierą, 1/2 šaukštelio cinamono, druską ir gvazdikėlius. Supilk į cukraus mišinį ir plak iki vientisos masės. Supilk karštą vandenį.

2. Supilk nuo 1 iki 1-1/4 puodelio tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždaryk dangtį ir neatidarinėk kepimo metu. Iškepusį vaflį išimk šakutės pagalba.

Jei nori, patiek šiltus su plakta grietinėle ir pabarstytus maltu cinamonu ar uogomis.