Cukinijų sveikuoliški vafliai

Cukinijų sveikuoliški vafliai

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Kai atsibosta cukinijų blynai, juos galima pagaminti kitaip, naudojant mažiau riebalų. 

6 vnt. reikės:

2 mažų jaunų cukinijų

1 kiaušinio

2 skiltelių česnako

druskos, pipirų pagal skonį

40 g sūrio (aš nauduojau 2 x mini Babybel)

1 v.š. Dobele Kama grūdų mišinio (jeigu neturite tiesiog įdėkite papildomai 1 v.š. avižinių miltų)

3 v.š. avižinių miltų (aš tiesiog sumaliau Dobele avižinius dribsnius)

kokoso aliejaus kepimui

Padažui:

2 v.š. graikiško jogurto

1 v.š. majonezo

smulkintų krapų

šlakelio citrinos sulčių

druskos, pipirų pagal skonį

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pasūdome ir paliekame 10-15 min. Gerai nuspaudžiame susidariusias sultis. Pabarstome druska ir pipirais, įspaudžiame česnaką, dedame kiaušinį, išmaišome. Beriame Kama drūdų mišinio ir avižinių miltų, gerai išmaišome. Vafline ištepame kokoso aliejumi, gerai įkaitiname, dedame apie 2 v.š. tešlos, kepame apie 6-7 min. Valgome su padažu. 

Skanaus!

P.S. Jeigu neturite vaflines, galima kepti tiesiog keptuvėje blynais 🙂 


Cukinijų sveikuoliški vafliai

Cukinijų sveikuoliški vafliai