Lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu

Lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu?

Receptas: 

Stiklinė raudonųjų lęšių (užmirkome nakčiai)

1/2 jaunos cukinijos

2 skiltelės česnako

1 didelis kiaušinis

2-3 v.š speltos miltų

Himalajų druskos

Juodųjų pipirų

Mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)

100-150 g fetos

Lęšius gerai perplauname, dedame į kombainą suS formos peiliu ir prasukame kelis kartus, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, česnako skilteles ir dar prasukame. Įtarkuojame cukiniją, dedame susmulkintą fetos sūrį, kelis šaukštus miltų ir viską išmaišome. Kepame nestorus blynus svieste ghee arba ant aliejaus iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės. 

Padažas: keli šaukštai majonezo, kefyro praskiesti iki norimos konsistencijos, 1 v.š. medaus-garstyčių padažo, šiek tiek laimo sulčių, viską išmaišyti. Valgom su šviežiom salotom. Skanaus!