Viso grūdo blynai
Recepto autorius: Skanėstai
Gardūs, sotūs, tinkami tingiems savaitgalio pusryčiams su šaukšteliu naminio džemo, kvapnia kava ir malonia draugija… ?
Šiaip jau blynai mūsų namuose svečias retas. Jei atvirai, tai tingiu stovėti prie keptuvės ir stebėti, ar niekas nesvyla, vartyti, tikrinti… Dėl to aš labiau “orkaitės žmogus“, pašauni ir tiek žinių. Beet, šie blynai mane nustebino, nes juos gamindama netrukdoma žiūrėjau serialą ir niekas nežadėjo svilti. Apskritai viso grūdo kvietinių miltų blynai man yra naujai atrastas skonis. Nors miltai yra miltai, bet norisi tikėti, kad viso grūdo jie kažkuo geresni, sveikesni, naudingesni arba bent jau mažiau blogi. Ar blynai apskritai gali būti blogi? Gal kam nors ir gali. Miltiniai patiekalai nėra patys sveikiausi, bet skanūs… Stengiuosi per daug su savimi nekovoti, jei noriu, tai reikia.
Dabar galvoju, kad mažiesiems valgytojams gali būti mažai saldumo. Jei tokių valgytojų turite, į tešlą galima įmaišyti šaukštą, kitą nutellos, šokolado gabaliukų arba trintų bananų. Beje, receptą adaptavau pagal vasario mėnesio Beatos kalendorių.
Šešiems ~10-11 cm skersmens blynams reikia:
- 150 ml pasukų
- 2 kiaušinių
- 2 v.š. rudojo cukraus (galima pakeisti ir baltuoju)
- 2 v.š. skysto medaus (jei turite kietą – pašildykite)
- 150 g viso grūdo kvietinių miltų
- druskos žiupsnelio
- 1 a.š. cinamono
Eiga: Pasukas, kiaušinius ir cukrų išplakti iki vientisumo, įmaišyti medų. Miltus, druską ir cinamoną sumaišyti atskirai ir berti į kiaušinių masę. Viską išmaišius kepti įkaitintame aliejuje. Apversti blyną tuomet, kai jo paviršius nebeatrodo skystas ir “bėgantis“ į šalis. Kiekvienai pusei tenka maždaug 2-3 min kepimo.
10 cm skersmens reikia 2 v.š. tešlos.
Patiekiau su naminiu slyvų džemu, kurio rūgštelė čia labai tiko. Skanaus!