Salotos su keptu baklažanu, mocarella ir pomidorais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Reikės:
- Mažo baklažano
- 1-2 pomidorų
- mocarellos
- 2-3 skiltelių česnako
- aliejaus kepimui
- Šviežių petražolių arba kalendros
Padažui:
- 2 a.š. pesto padažo
- 1 a.š. tyro alyvuogių aliejaus
- 2 a.š. balzamiko acto
- druskos
- pipirų
Baklažaną supjaustome riekutėm, pabarstome druska ir paliekame 15-20 min, paskui nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnako skilteles ir pakepiname, išimame česnaką, dedame baklažaną ir apkepame iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Dedame ant popierinių rankšluoščių, gerai nuspaudžiame aliejaus perteklių.Sumaišome visus padažo ingredientus. Lekštėje deliojame baklažanas-mocarella-pomidoras ir t.t. apšlakstome padažu, pabarstome šviežiomis smulkintomis petražolėmis arba kalendra. Skanaus!