Apelsinų žievelių cukatos

Apelsinų žievelių cukatos

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Paprastas ir sveikas saldėsis, kurį gali graužti prie kavos ar pavaišinti netikėtai užsukusius svečius. Ir svarbiausia šis gardėsis pagaminamas iš to, ką paprastai tiesiog išmestume lauk…

Reikės:

4 apelsinų žievelių,
2,5 stiklinių cukraus,
2 stiklinių vandens

Paruošimas:

apelsinu-zieveliu-cukatosą
Nulupk apelsinus, pašalink baltąją dalį ir supjaustyk juostelėmis. Pamerk žievelės šaltame vandenyje dviem valandom.
Ant mažos ugnies šildykite 2 stiklines vandens ir išmaišykite vandenyje cukrų iki kol visai ištirps. Sumesk Apelsinų žieveles ir virk kol suminkštės ir vanduo visai išgaruos. Paprastai užtenka 30 min.
Ištrauk žieveles, nuvarvink sirupo perteklių ir apvoliok cukruje. Išskleisk ant kepimo skardos padengtos kepimo popieriumi ir palik išdžiūti.apelsinu-cukatos

Viskas, galima valgyti. Skanaus! :)