Nebelgiški vafliai

Nebelgiški vafliai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Žinau, kad dabar ypač madinga valgyti belgiškus vaflius – tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais. Bet aš prisiminiau tuos senus, tradiciškus, lietuviškus (nors, matyt, jie visai ne lietuviški). Jie gali tapti puikiu indeliu ledams arba kremui su vaisiais. Bet labai skanu ir vienus sutraškinti.

Pastabos:

  • Jei norite traškių vaflių, darykite juos plonesnius (įpylę tešlos, vaflinę paspauskite stipriau), nes storesni vafliai nebuvo trapūs, labiau tokie minkšti, bet man tas netrukdė, nes bent jau netrupėjo bevalgant.

Privalumai: greitai ir labai lengvai padaromi, daug kur pritaikomi.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: tiems, kam reikia deserto čia ir dabar.
Įvertinimas: 9/10

  • Receptas (apie 20 vaflių):
    5 kiaušinių
    200 g cukraus
    180 g sviesto
    175 g miltų

Gaminimas:
Sviestą sudėkite į nedidelį puodą ir ištirpinkite. Leiskite truputį atvėsti. Tuo metu į dubenį įmuškite visus kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki baltai gelsvos spalvos. Supilkite sviestą ir sumaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Kepkite įkaitintoje vaflinėje. Dar karštus suvyniokite į ragelį ar į tokią formą, kokios jums reikia.
Leiskite atvėsti.

Originalus receptas iš čia:

Nebelgiški vafliai