Aviečių kremas

Aviečių kremas

Recepto autorius: Skanėstai

Vasaros desertas, užstrigęs su tais, kurių niekaip nespėju sukelti… Kaip gera žiūrint nuotraukas prisiminti, kaip nerūpestingai leisdami laiką su vaikinu mėgavomės šiuo skanėstu… Lengvas, saldus, vasariškas, nei pridėsi, nei atimsi. 🙂

2 martinio taurėms:

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 4 v.š. cukraus
  • 0,5 a.š. krakmolo
  • 250 ml grietinėlės
  • 0,5 l aviečių

Eiga: Trynius plakti su cukrumu, kol pabals, tuomet įmaišome krakmolą. Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo, po to nuolat maišant pilti ją ant trynių. Gautą masę vėl statome ant viryklės ir ant nedidelės ugnies, vis maišant, kaitiname kokias 5 min. Man reikėjo daugiau laiko. Esmė ta, kad kremas turi juntamai sutirštėti. Kai jau pakankamai tirštas nukeliame nuo ugnies ir leidžiame atvėsti. Avietes sutrinti ir perkošti, kad neliktų grūdelių. Aš tai dariau per marlės skiautę, labai gerai gavosi. 🙂 Kai kremas jau atvėsęs, maišome jį su avietėmis ir dedame į šaldytuvą min. 6 valandoms.

Šaltinis: knyga “Beatos virtuvė“
Aviečių kremas