Aviečių saldėsis
2 pakeliai želatino(be skonio ),
2 stiklinės pieno,
1/4 stiklinės cukraus,
pusė stiklinės aviečių,
2 šaukštai citrinos sunkos,
po 1 šaukštelį tarkuotos apelsino ir citrinos žievelės,
2 kiaušinio baltymai,
aviečių uogų, riešutų.
Pieną supilti į indelį, ant viršaus suberti želatinos miltelius, kad išbrinktų. Supilti cukrų ir lengvai šildant maišyti, kol cukrus ir želatina ištirps. Padėti į šaldytuvą atvėsti. Sudėti sutrintas avietes ir tarkuotas žieveles. Išmaišyti ir vėl padėti į šaldytuvą. kai pradės stingti, išplakti baltymus ir įmaišyti į stingstančią masę. Ją išdėlioti į mažus serviravimo indelius ir vėl laikyti šaldytuve. Patiekiant papuošti avietėmis arba kapotais riešutais.