Bulvių ir svogūnų apkepas
0,5 kg bulvių ir svogūnų,
stiklinė sultinio,
0,5 stiklinės grietinėlės,
150g fermentinio sūrio,
šaukštelis sviesto, petražolių,
krapų, druskos, pipirų.
Padažas:
2 dideli svogūnai,
šaukštelis garstyčių,
skiltelė česnako,
aliejaus, pomidorų padažo.
Pagaminkite padažą: svogūnus supjaustykite, pakepinkite su aliejumi ir garstyčiomis, išmaišykite. Sudėkite trintą česnaką ir pagardinkite pomidorų padažu. Sumaišykite ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Bulves ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 220C. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, eilėmis dėkite bulves, svogūnus, vėl bulves ir vėl svogūnus. Sultinį pasūdykite, įberkite pipirų ir užpilkite ant bulvių. Kepkite 40 min.
Ištraukę kepsnį iš orkaitės ant jo užpilkite su sūriu sumaišytą grietinėlę. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir kepkite maždaug 15 min. Patiekiant užbarstykite susmulkintų krapų, petražolių ir valgykite su padažu.