Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Recepto autorius: Saldu sūru

Bandelės su cinamonu…Galit atsispirti? Aš negaliu :). Šį receptą radau prieš keletą metų žurnaliuke “Virtuvės paslaptys“ ir geresnio jau neieškojau. Purios, minkštos, saldžios, karamelizuota plutele – bandelės tiesiog tobulos. Dalinuosi.

Bandelių tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 250 ml šilto pieno
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 40 g šviežių mielių
  • kiaušinis
  • žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštas cinamono
  • 4 v.š.  sviesto
  • 2-3 v.š. pieno bandelių viršui aptepti

Pieną pašildyti ir sumaišyti su tirpintu, atvėsintu sviestu bei šaukštu cukraus. Pienas turi būti  šiltas, bet jokiu būdu ne karštas, nes mielės karštame piene žus ir bus neaktyvios. Berti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti. Uždengti ir palikti šiltoje vietoje 15 min., kad pakiltų.
Į dubenį supilti miltus, viduryje padaryti duobutę, supilti pakilusias mieles, įberti druskos, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Tešlą minkyti ne trumpiau nei 10 minučių, kol nebelips prie rankų. Uždengus laikyti šiltoje vietoje apie 45-60 min. kol padidės dvigubai.
Cukrų, skirtą įdarui, sumaišyti su tirpintu sviestu ir cinamonu. Pakilusią tešlą iškočioti į didelį stačiakampį (tešlos storį reguliuokite pagal save – jei norite daug sluoksnelių, kočiokite ploniau ir atvirkščiai). Tešlą aptepti įdaru, standžiai suvynioti į ritinėlį ir supjaustyti gabaliukais. Bandeles sudėti į skardą ir palikti 30 minučių kilti. Tuomet aptepti pienu ir kepti iki 180 laipsnių °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai parus.
Saldžių akimirkų!!
Cinamoninės bandelės