Desertas su citrusiniais vaisiais ir manais


8 porcijoms reikės:
500g cukraus, 500g riebaus jogurto,
125g ištirpdyto sviesto,
400g manų kruopų,
100g migdolų drožlių,
10 apelsinų, 3 greifrutų, 3 citrinų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
100ml balto vyno, vanilinio cukraus, vanilinio padažo (iš pakelio),
100ml ananasų sulčių, 4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.

3 apelsinus ir 3 citrinas nuplikykite. Išspauskite sultis (apie 250ml apelsinų ir 150ml citrinų). Kiaušinius suplakite su 200g cukraus ir druska. Sudėkite jogurtą, sviestą, kruopas, kepimo miltelius, migdolų drožles ir 1/2 citrinos žievelės. Viską gerai sumaišykite.
Apvalią formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Į formą sudėkite tešlą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Įdėjusios formą, temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių. Kepkite 40 min.(jeigu tešla ims per greitai rusti, uždenkite folija).
Į vyną įpilkite 100ml citrinų sulčių, 200ml apelsinų sulčių, sudėkite likusias žieveles, 250g cukraus ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite. Palikite, kad atauštų. Drungną sirupą pilkite ant išimto iš formos dar šilto pudingo. Palikite pastovėti, kad sirupas gerai įsigertų.
Likusius apelsinus ir greipfrutą nulupkite. Padalykite į aštuonias dalis. Padažą pasidarykite iš ananasų sulčių ir vanilinio padažo miltelių (kaip nurodyta pakuotėje). Leiskite ataušti. Sumaišykite su vaisiais. Patiekite su pudingu. Pabarstykite pistacijomis.