Desertas su trapiais sausainiais
8 porcijoms reikės:
400 ml grietinės, 4 bezė pyragaičių, 150g trapių sausainių (geriausia migdolų skonio), vanilinio cukraus, 8 didelių braškių, 200g graikinių riešutų
Padažui:
800g braškių, 2 šaukštelių cukraus pudros, citrinos sulcių,
2 šaukštų baltojo vyno
Sumaišykite braškes su vynu, citrinų sultimis ir cukraus pudra. Plakite, kol padažas taps vientisas, ir įdėkite jį į šaldytuvą. Grietinę suplakite su vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su sutrumpintais trapiais sausainiais bei bezė pyragaičiais.Pusę masės sudėkite ant aliuminio folijos, suteikdama jam stačiakampio formą. Ant viršaus sudėkite perpus perpjautas braškes. Pridenkite likusia sausainių mase. Suvyniokite į foliją, kad desertas būtų vyniotinio formos. Nakčiai įdėkite į šaldytuvą. Išimkite iš šaldytuvo 30min. prieš patiekdama. Nuimkite foliją, pabarstykite desertą smulkiai sukapotais riešutais ir likusiais sutrupintais sausainiais. Užpilkite padažą.
Pastaba:Padažą pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį, paskui suplakite ir vėl šaldykite pusę val. Išėmę vėl suplakite. Padažas atrodys kaip šerbetas.