Desertinės kriaušės
2 prinokusios didelės kriaušės (apie 400 g)
2 stiklinės stiprios kavos
4 šaukštai cukraus
1,5 stiklinės grietinėlės
vanilės ankštis
2 šaukšteliai cukraus pudros
2 šaukšteliai tarkuoto šokolado
Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės gabalėlį ir virti dar 5 minutes. Kriaušes nuplauti, nulupti, tačiau palikti kotelius. Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galėtų ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriaušes pastatyti į puodą, užpilti kavos sirupu ir 10 minučių virti. Po to išimti ir padėti ant lėkštelės kriaušes, o sirupą virti kol sutirštės. Išimti vanilę. Kriaušes užpilti sirupu, atvėsinti ir nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Kriaušes patiekti su pasaldinta plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu šokoladu.