Jogurto desertas
Jums reikės:
250g grietininių ledų,
150g tiršto natūralaus jogurto,
200g aviečių ir gervuogių,
100g javainių,
4 šaukštų medaus, vanilinio cukraus.
Ledus sudėkite į indelį ir palaukite 10 min., kad truputį suminkštėtų. Sudėkite pusę kiekio javainių ir sumaišykite su ledais. Dėkite į šaldiklį 30 min. Atsargiai išberkite avietes ir gervuoges ant popierinio rankšluostėlio, perrinkite, sudėkite į lėkštę ir pabarstykite vaniliniu cukrumi. Likusius javainius suberkite į 4 aukštas taures, įdėkite po šaukštą vaisių (keletą palikite papuošti). Paskui sudėkite jogurtą ir truputį medaus. Dabar sudėkite ledus su javainiais ir papuoškite likusiu medumi ir vaisiais.
Patarimas: ledus dar galima papuošti persikų skiltelėmis ir smulkintais riešutais. Vietoj stiklinių taurių, jogurto desertą galima patiekti vafliniuose indeliuose.