Kavos desertas dubenėlyje

Kavos desertas dubenėlyje

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Arba kava su šakute :) Gardus kavos desertas, kuris patiks kiekvienam kavos mėgėjui.

4 porcijoms reikės:

  • 100 ml stiprios kavos,
  • 1 v. šaukštas migdolų aliejaus (arba kito neutralaus skonio aliejaus),
  • 4 kiaušiniai,
  • 4 valg. šaukštas cukraus,
  • 380 ml pieno,
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Aliejumi patepk orkaitėms pritaikytus indelius. Galima kepti ir bendroje formoje ir vėliau ją išversti, tačiau dailiau gaunasi kepant ir patiekiant porcijomis.
Į dubenį įmušk kiaušinius ir suberk cukrų. Plak, kol suputos. Palaipsniui įmaišyk šaltą pieną ir atvėsintą kavą. Paruoštą kiaušinių plakinį supilk į paruoštas kepimo formeles.
Padėk ant orkaitės skardos, skirtos skysčiams nutekėti. Skysčiams nutekėti skirtą skardą įdėk į orkaitę ir pripilk karšto vandens. Kepk apie 20 minučių. Tuomet uždenk aliuminio folija ir kepk dar 40 minučių, kol kepinys sutvirtės. Iškepus išimk iš orkaitės ir leisk kelias minutes atvėsti, tačiau pateik šiltą. Skanaus!