Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Recepto autorius: Skanėstai

Labai knietėjo greičiau fotografuoti, tai šerbetas nebuvo visai sustingęs ir šiek tiek atitirpo. Beje, jis man truputį priminė braškių uogienę šaldytą, bet tikriausiai dėl to, kad neturiu blenderio ir teko rankiniu būdu braškes trinti. Bet tokio skanaus deserto tikriausiai nesu valgiusi. ? Vėl – iš Beatos knygos.

Reikia:

  • 1,5 v.š. želatinos grūdelių
  • 200 ml vandens
  • 1 prinokęs mangas
  • 200 ml grietinėlės (riebumas nesvarbus)
  • 100 g cukraus
  • 200 g natūralaus jogurto

Šerbetui:

  • 250 g braškių
  • 70 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • 1 citrinos sulčių

Eiga:

  1. Želatiną užpilame 150 ml vandens ir leidžiame išbrinkti. Supjaustytus mažais gabalėliais mangus taip pat užpilame 50 ml vandens ir patroškiname kelias min. Tada susmulkiname blenderiu (aš tokio neturėjau, pjausčiau laaabai mažyčiais gabalėliais ir man tas labai patiko, kad deserte jautėsi mangų gabaliukai).
  2. Grietinėlę su cukrumi pakaitiname ant ugnies, supilame išbrinkusią želatiną ir kaitiname, kol ji ištirpsta.
  3. Mangus sumaišome su jogurtu ir supilame į ją grietinėlės masę, gerai išmaišome.
  4. Gautą masę pilstome į patiekimui skirtus indelius, taures ar pan. ir uždengę dedame į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Aš laikiau per naktį.
  5. Šerbetui vandenį sumaišome su ckrumi ir užverdame. Į sutrintų braškių masę įspaudžiame citrinos sultis ir supilame cukraus sirupą. Viską išmaišome, pilame į negilų plastikinį indą ir dedame į šaldiklį. Po kokių 3h susmaigome jį šakute ir leidžiame toliau stingti ir kietėti.
  6. Sustingus mangų desertui ant jo dedame šerbetą ir tiekiame. Skanaus! ?

P.S. Iš esmės, ir be jokių pagardų panna  cotta labai skani, tad jei tingite terliotis su šerbetu, galite nedėti nieko, arba apsieiti braškių uogiene ar trintais mangais… ?
Mangų panna cotta su braškių šerbetu