Moliūgų suflė


6 porcijoms reikės:
600 g moliūgo minkštimo,
50 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių tarkuotų džiūvėselių,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
50 g maltų graikinių riešutų,
vanilinio cukraus,
1 šaukšto cukraus pudros,
1 šaukšto tarkuoto šokolado.

Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens ant mažos ugnies, kol suminkštės ir pradės irti. Plaktuvu sutrinkite moliūgo minkštimą, kol masė taps vientisa, ir sudėkite į dubenėlį. Į moliūgo tyrę dėkite cukraus, du trinius, maltus riešutus, tarkuotus džiūvėsėlius, cinamoną ir vanilinį cukrų ir gerai sumaišykite, kad masė taptų vientisa. Suplakite dviejų kiaušinių baltymus ir pamažu dėkite į moliūgo masę visą laiką maišydama.
Formeles ištepkite sviestu ar margarinu ir supilkite moliūgo masę. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Suflė bus iškepusi, kai jos viršus gražiai paruduos. Prieš patiekdama pabarstykite cukraus pudra ir šokolado drožlėmis.