Morengai

Morengai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Tai vienas paprasčiausių būdų, kur sunaudoti nuo kitų kepinių likusius baltymus. O ir šiaip morengai gana universalūs – juos gali tiesiog skanauti prie kavos, gali jais puošti tortą, o gali daryti desertą su grietinėle ar kokiu kitu kremu. Tiesa, į sriubą neįdėsi, bet ne apie sriubą aš čia.

Pastabos:

  • Jei norite spalvotų morengų, į baltymų masę įlašinkite maistinių dažų.

Privalumai: labai paprastai pagaminami, sandariame inde galima ilgai laikyti, daug kur panaudojami, lengvi.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: lengvų desertų mėgėjams.
Įvertinimas: 10/10

Receptas (dviems skardoms vieno kąsnio morengų):

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 150 g cukraus
  • 1/2 v.š. citrino sulčių (jei turiu, įdedu, jei neturiu, nededu)

Gaminimas:

Iki standžių putų išplakite baltymus. Po truputį pilkite cukrų ir plakite toliau, kol baltymai taps blizgantys ir paragavus nesijaus cukraus kristalų. Gautą masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite norimo dydžio morengus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą-pusantros.

Morengus laikykite sandariame inde.

Originalus receptas iš knygos “Beatos virtuvė. Kepinių knyga”

Morengai