Morengai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai vienas paprasčiausių būdų, kur sunaudoti nuo kitų kepinių likusius baltymus. O ir šiaip morengai gana universalūs – juos gali tiesiog skanauti prie kavos, gali jais puošti tortą, o gali daryti desertą su grietinėle ar kokiu kitu kremu. Tiesa, į sriubą neįdėsi, bet ne apie sriubą aš čia.
Pastabos:
- Jei norite spalvotų morengų, į baltymų masę įlašinkite maistinių dažų.
Privalumai: labai paprastai pagaminami, sandariame inde galima ilgai laikyti, daug kur panaudojami, lengvi.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: lengvų desertų mėgėjams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (dviems skardoms vieno kąsnio morengų):
- 3 kiaušinių baltymų
- 150 g cukraus
- 1/2 v.š. citrino sulčių (jei turiu, įdedu, jei neturiu, nededu)
Gaminimas:
Iki standžių putų išplakite baltymus. Po truputį pilkite cukrų ir plakite toliau, kol baltymai taps blizgantys ir paragavus nesijaus cukraus kristalų. Gautą masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite norimo dydžio morengus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą-pusantros.
Morengus laikykite sandariame inde.
Originalus receptas iš knygos “Beatos virtuvė. Kepinių knyga”