Rūgštynių sriuba

Recepto autorius: Skanėstai
Paprasta, bet gardi sriuba. ?
Reikia:
- 500 ml vakuotų rūgštynių
- Daržovių sultinio (dariau iš bulvių, morkų ir svogūno)
- 2 kiaušinių trynių
- Žiupsnelis aitriosios paprikos
- 200 ml grietinėlės
- Druskos (pagal skonį)
- 1 v.š. kapotų petražolių
- 1 v.š. kapotų krapų
- Batono ar itališkos duonelės skrudinimui
Eiga:
Išverdam daržovių sultinį, į jį sudedame rūgštynes. Kiaušinio trynius suplakame su grietinėle ir paprika, pilame į sriubą ir maišome. Ragaujant vis beriame druskytės. Baigiant virti sriubą išplakame mikseriu (žalumynai susimulkina), tik atsargiai, nes taškosi. Tad geriau plakti dideliame puode. Žinoma, galima ir neplakti, bet aš rekomenduočiau. ? Batono gabaliukus paskrudiname ant sviesto ir gardiname sriubą. Skanaus! ?