Rūgštynių sriuba

Rūgštynių sriuba

Recepto autorius: Skanėstai

Paprasta, bet gardi sriuba. ?

Reikia:

  • 500 ml vakuotų rūgštynių
  • Daržovių sultinio (dariau iš bulvių, morkų ir svogūno)
  • 2 kiaušinių trynių
  • Žiupsnelis aitriosios paprikos
  • 200 ml grietinėlės
  • Druskos (pagal skonį)
  • 1 v.š. kapotų petražolių
  • 1 v.š. kapotų krapų
  • Batono ar itališkos duonelės skrudinimui

Eiga:

Išverdam daržovių sultinį, į jį sudedame rūgštynes. Kiaušinio trynius suplakame su grietinėle ir paprika, pilame į sriubą ir maišome. Ragaujant vis beriame druskytės. Baigiant virti sriubą išplakame mikseriu (žalumynai susimulkina), tik atsargiai, nes taškosi. Tad geriau plakti dideliame puode. Žinoma, galima ir neplakti, bet aš rekomenduočiau. ? Batono gabaliukus paskrudiname ant sviesto ir gardiname sriubą. Skanaus! ?