Obuolių duona

Obuolių duona

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Mano tėtis labai mėgsta vaisių duoną. Nuolat perkam ją iš parduotuvių, bet niekada į galvą neatėjo mintis išsikepti ją pačiai. Iki šiandien. Recepte [šaltinis – Darbštuolė: “Obuolių valgiai”] receptas pavadintas “Obuolių duona”. Telieka pavadinimas toks, nors greičiau tai – vaisių duona. Rezultatas buvo šaunus. Ganėtinai sveikas ir skanus kepinys. O dargi šaunu, kad visko dėti [arba nedėti] galima pagal skonį. Maloniausia buvo jausti gvazdikėlius, kurių pirktinėj duonoj nelabai būna. Ir visa kita buvo šaunu. Tik gal kiek per saldu, nors obuoliai buvo antaniniai.

Bandant pasigaminti reikės:

  • 7 vidutinio dydžio obuolių
  • 1,5-2 stiklinės miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • kiaušinio
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 50g džiovintų abrikosų
  • 50g razinų
  • šaukštelio cinamono
  • šaukštelio maltų gvazdikėlių

O gaminsim taip:

Per burokinę tarką sutarkuosim nuluptus obuolius, sumaišysim juos su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis, cinamonu bei gvazdikėliais. Visą masę laikysim šaltai apie 2val. Laikiau ne šaltai [netyčia] – nieko blogo nenutiko.Po 2 valandų imsim dubenėlį, išplaksim jame kiaušinį su cukrum ir pilsim į obuolių masę. Ten pat pilsim miltus su kepimo milteliais. Išmaišysim. Kepimo formą ištepsim riebalais, dėsim ten tešlą ir pašausim į ~150-160°C karščio orkaitę. Kepsim apie valandą.Man asmeniškai buvo visai skanu, nors šiaip gerbėja vaisių duonos nesu.
Obuolių duona