Obuoliu sūris
Tai gana sudėtingas darbas, reikalaujantis kantrybės.
Reikės: 7 kg obuolių (pilnas kibiras jau supjaustytų skiltelių), 1 kg cukraus.
Eiga: užpylus cukrų ant obuolių skiltelių reikia palaikyti kokias 1-2 paras šaltai. Po to nupilti susidariusias sultis į puodą, kuriame virsite sūri, ir nuvirti (išgarinti) sultis taip, kad ten liktų tik putojantis cukraus sirupas. Tada į likusį sirupą pilti obuolių skilteles, ir virti pamaišant, kad neprisviltų. Prieš baigiant virti galima įdėti riešutų, cinamono. Sūris baigtas tada, kai su samciu perbraukus per obuolių masę puode, jos nebesusieina. Atvėsusią masę dėti į plastikinius maiselius (standesnius, kaip nuo cukraus), gerai suspausti, kad neliktų tuštumų, užlenkti ir paslėgti. Po paros galima išimti iš maišelio, suvynioti į marlę, ir džiovinti. Jei gerai pavyko išvirti, tai po paros jis bus jau kietokas, o po savaitės galesit smaližiauti…