Ukrainietiškas "Lecas"


0,3 kg pomidorų,
0,3 kg saldžios paprikos,
0,3 kg šviežių svogūnų galvų,
indelio grietinės,
druskos,
pipirų,
aliejaus.

Svogūnus supjaustyti pusračiais ir kepinti ant mažos ugnies didelėje keptuvėje su aliejumi. Aliejaus nepageidautina, nes patiekalas bus riebus! Pasūdyti. Kai svogūnai suminkštės – sudėti supjaustytą šiaudeliais papriką be sėklų. Kai suminkštės paprika įdėti pomidorus supjaustytus ratukais, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies, kol viskas suminkštės ir gausis tirštokas troškinys. Tada supilti indelį grietinės, prieskonius, viska uždengti , patroškinti, dėti į gilias lėkštes ir skanaus!!! Beje, labiausia prie šio patiekalo tinka balta duona arba batonas.