ROMO PUDINGAS


kiaušiniai,
1 – 2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 šaukštai šalto pieno,
10 – 12 ilgų makaronų,
4 šaukštai romo arba konjako,
½ šaukštelio cinamono.

Tryniai išsukami su cukrumi, į juos supilamas šaltame piene išleistas kukurūzų krakmolas. Likęs pienas užvirinamas ir pamažu supilamas į kiaušinių masę. Masė įstatoma į garo vonią ir joje plakama, kol sutirštėja. Paskui uždengiama dangteliu ir, kiek galima sumažinus ugnį, palaikoma garo vonioje dar 20 min. Virti makaronai sudedami į dubenėlį, užpilami išplaktais baltymais ir karšta pudingo mase. Atvėsęs patiekalas apipilamas romu ir 2 – 3 val. palaikomas šaldytuve. Prieš patiekiant pudingas apibarstomas cinamonu.