Barščiai su grybais
200 g šviežių baravykų,
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
truputis saliero arba petražolės,
400 g burokėlių,
4 bulvės,
druskos,
1,5 l sultinio,
1 šaukštelis miltų,
2 šaukštai grietinės,
3 šaukštai žalumynų,
1 šaukštas pomidorų padažo.
Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Pomidorų tyrė patroškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti su trupučiu šalto skysčio) ir viską virti dar 10 minučių. Sriubą užbalinti grietine, įberti susmulkintų žalumynų ir patiekti.