Rudens pyragas
Reikės:
3-4 didelių kriaušių,
1 stiklinės bruknių,
200g minkšto sviesto,
3 stiklinių miltų,
1 stiklinės cukraus,
pakelio vanilinio cukraus,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
3 kiaušinių,
3-4 šaukštų rūgščios grietinės.
Eiga:
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, sviestu, miltais, grietine, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Maišyti, kol gausi vientisa masė. Tešlą atskirti į dvi dalis. Vieną įkrėsti į kepimo forma, išteptą taukais. Supjaustyti kriaušes kubeliais, sukrėsti ant tešlos skardoje, šiek tiek įspausti. Ant viršaus užberti bruknes. Tada sudėti likusią tešlą, kad šiek tiek matytusi bruknės. Kepti 200C temperatūroje, apie 40-45 min. Skaniausias karštas. Taigi pyragą galima patiekti karštą su ledais. Skanaus.