ŠOKOLADINIS PYRAGAITIS SU BAZILIKU
2 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
1/2 šaukšto kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Panna cotta 500 ml tirštos grietineles,
100 ml smulkiai supjaustyto baziliko,
100 ml želės, cukraus
Papuošimui; 2 šaukštai cukraus sirupo.
šviežių aviečių.
cukraus pudros.
2 šaukštams cukraus sirupo:
70 g cukraus ,
30 ml vandens.
Cukrų ištirpdykite karštame vandenyje.
Visą laiką maišykite.
Ant silpnos ugnies virkite 5-10 minučių.
lšplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelius. lšmaišykite. Tešlą išpilkite ant kepimo popieriumi išklotas orkaitės skardos. Kepkite 250 °C orkaitėje apie 5 minutes. Palikite atvesti. Su indeliais, į kuriuos pilsite ,Panna cotta-, iškirskite 6 paplotėlius. Sumaišykite želė, cukrų, grietinėle ir bazilikus.
Užvirkite ir pakaitinkite maždaug puse minutės. Supilstykite į 6 indelius ir palikite sustingti. Ant paplotėlių sudėkite Panna cotta apipilkite cukraus sirupu. Papuoškite uogomis ir apibarstykite cukraus pudra.