Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Spurgytės – paragavus iškart dingsta nuo stalo!

Recepto autorius: Dalios svetainė

Per šventes mamos užsakymas buvo išvirti skanių spurgų. Prisiminiau, kad mačiau tokias AJ receptuose. Paragavus pirmas kelias, teko daryti dvigubą normą :)

Šioms mažoms varškės spurgytėms reikės:

  • 180 g varškės (pakelis)
  • 1 didelis kiaušinis
  • 110 g miltų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 3 g sodos
  • 5 g acto (sodai nugesinti)
  • aliejaus virimui
  • cukraus pudros (nebūtina)

Kaip perspėjo Jurgita iš AJ receptų, reikia laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos!

Kiaušinį, cukrų, druską ir vanilinį cukrų išplakame mikseriu.

Dedame varškę, vėl plakame mikseriu.

Sodą užgesiname actu, pilame į tešlą ir plakame mikseriu.

Iš karto po sodos dėjimo beriame miltus ir vėl išplakame mikseriu (man tešla buvo tirštoka, todėl išmaišiau viską šaukštu). Paliekame tešlą pastovėti apie 20 min., kad išbrinktų miltai.

Įkaitiname puode aliejų, rankas taip pat pasitepame aliejumi, kad neliptų tešla, ir formuojame graikiško riešuto dydžio (aš dariau didesnes) spurgytes. Verdame aliejuje, kol gražiai paruduoja.
Kad spurgos neprisigertų aliejaus, įmetame į jį žalios bulvės skiltelę (kai bulvės gabaliukas stipriau apskrunda, išimam ir įmetam į aliejų naują).
Atvėsusias spurgytes galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus :)

Recepto šaltinis: AJ receptai