TIKRAS PAUKŠČIŲ PIENAS


10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
300 gr. sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė miltų,
40-50 gr želatinos,
150 gr. (nepilna stiklinė) vandens

Trynius suplakti su 1 stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandeniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudeti miltus ir pieną, maišant virti tol, kol pasidarys tiršta masė. Truputį ataušinus įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol triniu masė aušta, suplakami baltymai būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatiną ant ugnies ištirpinama ir po truputį supilama į baltymus ir gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vel gi viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.