Tiramisu keksiukai

Tiramisu keksiukai

Recepto autorius: Saldu sūru

Keksiukai jau senokai nekepė mano orkaitėje.  Šie ypatingi, nes turi priešistorę, be to, pirmąkart nusprendžiau keksiukus papuošti kremo kepure. Šiuo atveju kitaip ir negalėjo būti, nes tai “Tiramisu“ keksiukai ir be mascarponės kremo jiems tikrai kažko labai trūktų.

12 didelių keksiukų reikės:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • truputis druskos
  • 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 150 g mascarponės sūrio (kambario temperatūros)
  • 2 v.š. stiprios, atvėsusios juodos kavos
  • 1 a.š. kakavos
  • 180 g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1v.š. tirpios kavos (jei turite)
  • 50 g smulkinto juodo šokolado

Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sviestą plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pašviesės ir taps puri. Tuomet po vieną įplakame kiaušinius. Atsargiai įmaišome mascarponės sūrį. Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus. Per du kartus šaukštu ar mentele (!)  įmaišome miltų mišinį į kiaušinių ir sūrio masę. Galiausiai pilame kavą ir dar kartą išmaišome tešlą (nepermaišyti !).

Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame popierėlius, sukrečiam tešlą. Kepame apie 20-25 min  arba kol į keksiuką įsmeigtas pagaliukas bus sausas. Išimtiems iš orkaitės keksiukams leidžiame atvėsti.

Mascarponės sūrio kremui reikės:

  • 150 g mascarponės sūrio
  • 4-5 v.š. cukraus pudros
  • 1 v.š. stiprios juodos kavos
  • truputis kakavos papuošimui

Visus kremo ingredientus suplakame ir puošiame keksiukus.
Saldžių akimirkų!
“Tiramisu“ keksiukai