Prancūziškas obuolių punšas
4-6 asmenims:
1 l stiprios arbatos, 100 g rudojo gabalinio cukraus, 500 g apyrugščiu obuoliu, 1/2 ananaso, 1/2 laimo, 1/2 cinamono lazdeles, 2 gvazdikėliai,po 3 kalendros ir pimento sėklas,1/8 I kalvadoso, 1/4 I grietinėlės, rudojo gabalinio cukraus p
Paruošti stipria arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti per sieteli ir dar karštą gėrimą išpilstyti į stiklines arba taures. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir papuošti grustu gabaliniu cukrumi.
Aromatingas punšas, kuriam skonį suteikia obuoliai ir ananasas, o nuo šlakelio alkoholinio gėrimo (Kalvadoso) jis netampa stipriu gėrimu. Šis punšas skaniausias būna karštas, tačiau jį galima patiekti ir kaip gaivinamąjį vasaros gėrimą arba – nesvarbu, šalta ar karšta – visai be alkoholio. Kalvadosas, obuoliu degtinė, yra kilęs iš Normandijos Prancūzijoje, kur rašytiniuose šaltiniuose jis minimas jau nuo 1553 m. Jis distiliuojamas iš rūgštoko obuoliu sidro, kurio gamybai Normandijoje kasmet apdorojamas maždaug 9 mlrd. obuoliu derlius.