Gardi kavos želė su grietinėle
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Kava gali būti ne tik skystis. Kavos želė geras desertas prie kavos, arbatos arba vietoj kavos. O ir pagaminimas lengvas.
Tau reikės (4 porcijoms):
10 g. želatinos,
3 valg. š. karšto vandens,
3 valg. š. cukraus,
500 ml. paruoštos karštos juodos kavos,
50 ml. pieno,
purškiamos grietinėlės papuošimui.
Želatiną užpilti karštu vandeniu ir gerai išmaišyti.
Į želatiną supilti kavą, cukrų ir užkaisti ant ugnies nuolat maišant.
Užvirus išjungti ugnį ir supilti pieną.
Palikti atvėsti ir supilstyti į stiklines arba į vieną indą.
Atvėsusią želė padėti į šaldytuvą nakčiai, arba bent 6-8 valandom.
Jei užšaldėte viename inde, supjaustyti kubeliais ir sudėti į stiklines.
Patiekti ant viršaus užpurškus grietinėlės.
Skanaus!