Naminiai twix’ai

Naminiai twix’ai

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Nuoširdžiai prisipažinsiu: nesitikėjau, kad jie bus TOKIE tobuli. Gal išvaizda ir nėra pavyzdinė, bet skonis.. Skonis NEREALUS. Nagi tikri naminiai twix’ai: su traškiu sausainiu, minkšta karamele ir aromatingu šokoladiniu glajum. REKOMENDUOJU. Ir dar, kas man patiko:  pagaminami išties paprastai, greitai ir nereikia jungti orkaitės.

Ingredientai:
krekeriai. Naudojau tokius. Labai tiko. Priklausomai nuo dydžio indo, kuriame šals twix’ai – ~25vnt bus reikalingi.

Karamelei:

  • 100g sviesto
  • puodelis cukraus
  • puodelis trupinių – improvizavau: susmulkinau eilinius tešlainius, nors galima naudot ir krekerius ar “selga” – pagal fantaziją ir galimybes
  • 1/3 puodelio vandens arba pieno [naudojau vandenį]

Glajui:

2/3 puodelio žemės riešutų sviesto

puodelis [1.5 plytos] smulkinto juodo šokolado. Gali būti ne juodas.

Procesas:

skardą [~9×13 dydžio] išklojam kepimo popierium, išdėliojam sluoksnį krekerių.

Puode ištirpinam sviestą, supilam vandenį, suberiam cukrų, trupintus sausainius. Maišom, kol viskas užverda. Užvirus maišant verdam dar ~5min, kol gaunam gražią rudą karamelę. Atsargiai – masė labai karšta.
Gautą masę atsargiai pilam ant krekerių, paskirstom tolygiai. Uždedam dar vieną sluoksnį krekerių. Paliekam šaltai pusvalandžiui.

Puode virš garų ištirpinam šokoladą ir žemės riešutų sviestą. Išmaišom, pilam į indą su sustingusiais būsimais twix’ais.

Paliekam dar kuriam laiku vėsioj vietoj. Maždaug valandai.
Supjaustom norimo dydžio gabaliukais ir MĖGAUJAMĖS.

Skanaus!!!
Idėją radau čia.

Naminiai twix’ai
Naminiai twix’ai