Naminiai twix’ai
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Nuoširdžiai prisipažinsiu: nesitikėjau, kad jie bus TOKIE tobuli. Gal išvaizda ir nėra pavyzdinė, bet skonis.. Skonis NEREALUS. Nagi tikri naminiai twix’ai: su traškiu sausainiu, minkšta karamele ir aromatingu šokoladiniu glajum. REKOMENDUOJU. Ir dar, kas man patiko: pagaminami išties paprastai, greitai ir nereikia jungti orkaitės.
Ingredientai:
krekeriai. Naudojau tokius. Labai tiko. Priklausomai nuo dydžio indo, kuriame šals twix’ai – ~25vnt bus reikalingi.
Karamelei:
- 100g sviesto
- puodelis cukraus
- puodelis trupinių – improvizavau: susmulkinau eilinius tešlainius, nors galima naudot ir krekerius ar “selga” – pagal fantaziją ir galimybes
- 1/3 puodelio vandens arba pieno [naudojau vandenį]
Glajui:
2/3 puodelio žemės riešutų sviesto
puodelis [1.5 plytos] smulkinto juodo šokolado. Gali būti ne juodas.
Procesas:
skardą [~9×13 dydžio] išklojam kepimo popierium, išdėliojam sluoksnį krekerių.
Puode ištirpinam sviestą, supilam vandenį, suberiam cukrų, trupintus sausainius. Maišom, kol viskas užverda. Užvirus maišant verdam dar ~5min, kol gaunam gražią rudą karamelę. Atsargiai – masė labai karšta.
Gautą masę atsargiai pilam ant krekerių, paskirstom tolygiai. Uždedam dar vieną sluoksnį krekerių. Paliekam šaltai pusvalandžiui.
Puode virš garų ištirpinam šokoladą ir žemės riešutų sviestą. Išmaišom, pilam į indą su sustingusiais būsimais twix’ais.
Paliekam dar kuriam laiku vėsioj vietoj. Maždaug valandai.
Supjaustom norimo dydžio gabaliukais ir MĖGAUJAMĖS.
Skanaus!!!
Idėją radau čia.