Itališka kava Bičerinas

Itališka kava Bičerinas

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Bičerinas – tradicijas ir struktūrą turintis gėrimas, dar vadinamas itališka kava. Sluoksniais pateikiama gardi kava, kakava ir pienas priverčia užsimerkti ir įsivaizduoti saulėtas dienas.

Apie šios kavos istoriją galima pasakoti ilgai, tačiau pagal Wikipedia informaciją, pateikiama tokia Bičerino istorija:

Gėrimas žinomas nuo XVIII a., jį dar 1852 m. gyrė Aleksandras Diuma. Manoma, kad bičerinas atsirado iš XVII a. gėrimo Bavareisa. Pastarajame visi trys komponentai buvo sumaišomi, o bičerine – supilami sluoksniais.

Kavinė „Caffè Al Bicerin“ pardavinėjo bičeriną Turino aikštėje Piazza della Consolata nuo XVIII a., todėl kai kurie žinovai ir teigia, kad bičerinas čia ir buvo sugalvotas. Kiti teigia, kad jis buvo išrastas apie 1704 m. kavinėje „Caffè Fiorio“, kuri yra dabartinėje Via Po gatvėje.

Nori išbandyti? Tuomet reikės:

Puse puodelio kavos,
Puse puodelio karšto šokolado,
Ketvirtadalio puodelio plaktos grietinėlės arba iki putų standumo išplakto pieno.

Paruošk kavą ir šokoladą. Kavą pasaldink taip kaip mėgsti. Į puodelio apačią supilk karštą šokoladą, tuomet per šaukštelį lėtai supilk kavą ir galiausiai padenk puodelį plakta grietinėle ar pieno puta.Papuošk šokolado drožlėmis ir viskas 🙂

Kadangi kava sluoksniuota, gražiausiai atrodo permatomame puodelyje.