Batonas pagal Julia Child

Recepto autorius: Skanėstai
Kažkaip atrodo, kad viskas, kas bus gaminama pagal Julia, pavyks. Be jokių abejonių. Kol kas 2 kartai parodė, kad galiu kliautis jos receptais. Tą ir darau.
Batonas labai skanus, plutelė traški traški, o vidus minkštutėlis, gali riekelę suspausti iki kol susiliečia pirštai, o po to ji vėl gražiai išsipučia… ?
2 kepalams reikia:
- 2,5 stiklinės šilto vandens
- 7 g sausų mielių
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- 6 puodeliai miltų
- 2 v.š. kambario temperatūros sviesto
Eiga: Mieles ir cukrų ištirpint 0,5 stiklinės vandens. Palaukt 5 min. kol šiek tiek suputos. Supilti likusį vandenį, druską, pamažu maišant berti miltus ir sviestą. Išminkyti iki vientisos masės, kuri gaunasi minkšta ir elastinga. Palikti kilti 1h. Tada padalinti į 2 dalis, lengvai iškočioti stačiakampius iš abiejų ir sulankstyti į 3 dalis, kaip laišką. Lenkimais į apačią dėti į aliejumi pateptas ir miltais pabarstytas skardeles ir dar leisti pakilti apie valandą. Tešla gali pradėti lipti į viršų, bet nubėgti į šonus neturėtų. Kepti 190 C apie 35 minutes. Iškepus apšlakstyti vandeniu, kad pluta nebūtų per kieta.
Jau žinau, kokius sumuštinius pakuosiuos į paskaitas… ?