Keksiukai su mėlynėmis – sunku atsivalgyti!
Recepto autorius: Dalios svetainė
Minkšti ir purūs, lyg aksominiai, subtiliai kvepiantys cinamonu ir kupini mėlynių gerumo. Viskas viename pyragėlyje. Šių nuostabių uogų mylėtojams – labai lengvai paruošiami ir ypač skanūs keksiukai su mėlynėmis. Sunku atsivalgyti 🙂 Beveik taip pat skanu būtų su avietėmis. Tikras vasaros gėris…
Mėlynių keksiukams reikės:
- 200 g miltų
- 80 g tirpinto sviesto *
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinio (L dydžio)
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. cinamono
- 80 g jogurto (grietinės)
- 80 ml pieno
- 150 g mėlynių
* – naudojau minkštą kambario temp. sviestą, tik reikia labai gerai išplakti.
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Pasiruošiame keksiukų formeles (man išėjo 10 didelių keksiukų).
Jei naudosim ne minkštą kambario temperatūros sviestą, jį iš anksto ištirpiname ir ataušiname.
Viename (didesniame) dubenyje sumaišome sausus produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną. Kitame dubenyje išplakame kiaušinį, supilame jogurtą (naudojau grietinę, kad keksiukai iškepę būtų aksominio švelnumo), pieną ir sviestą. Šlapių produktų masę supilame į dubenį su sausais ingredientais ir išmaišome mediniu šaukštu. Nepermaišome.
Galiausiai į tešlą atsargiai įmaišome nuplautas ir nusausintas mėlynes. Gautą masę sukrečiame į paruoštas formeles ir šauname įkaitinton orkaitėn. Kepame 20-25 minutes. Prie puodelio saldintos kavos – pasaka… Skanaus 🙂
Šaltinis: Sweetie’s Home