Keptas tinginys

Keptas tinginys

Recepto autorius: Skanėstai

Gruodžio 5 diena yra ypatinga. Brangi. Bet jau kelinti metai iš eilės paskendusi po rūpesčiais, egzaminais, darbais. Ir kasmet guodžiamės – čia laikina, tikrai ateis laikas, kai savo sukaktį galėsime atšvęsti padoriai, kur nors, kur dar nebuvom… Na, o šiemet vėl teko suktis iš padėties. Diena nors ypatinga, bet pilna reikalų.. Visgi nudžiuginta buvau jau nuo pat ryto: širdelės formos sumuštiniai ir kava atkeliavo iki pat lovos… 🙂 Tuo pačiu atkeliavo ir mintis, kad susitiksim tik 22 val… 6 metai – ne juokas, norėjosi kokio iškilmingo torto. Bet kai laiko namuose tą dieną turėjau lygiai 1 valandą, buvau priversta ieškoti kažko paprastesnio. O čia man padėjo Virtuvės Mitų Griovėjų “7 ingredientai“. Kai grįžęs vaikinas rado šį tinginį gavau žinutę, kad TORTAS – nuostabus. :)) O kai kitą dieną klausiau, ar žada dėtis pyragą į darbą, jis nesuprato, apie ką kalbu. 😀 Jam čia tortas. O jei taip, tai aš patenkinta. :))

Noriu pabrėžti, kad “sumontuoti“ šį tinginį užtrukau lygiai 10 min. Netgi greičiau, nei įprastą tinginį! Žinoma, po to jau jis gaminasi pats – kepa. 🙂
Tinginiui reikia:

  • 2 pakelių sausainių po 180 g (Selga, Gaidelis ar pan.)
  • 4 bananų
  • 500 g maskarponės
  • 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 apelsino tarkuota žievelė ir to paties apelsino sultys (tikrai būtinas ingredientas, labai pagyvina skonį)
  • kakavos tinginio pabarstymui

Eiga: Atsegamą 22 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš to nedariau, todėl pro tarpelius “prasiveržė“ maskarponė ir teko šveisti orkaitę). Sausainius sutrupinti, bananus supjaustyti, maskarponę sumaišyti su kond. pienu, cinamonu ir apelsino žievele bei sultimis. Sluoksniuojam: trečdalis sausainių, 2 smulkintų bananų gabalėliai, pusė maskarponės masės. Vėl: sausainiai, likę 2 bananų gabalėliai, likusi maskarponės masė ir ant viršaus – sausainiai. Kitą kartą norėčiau pamėginti ne sluoksniuoti, o sumaišyti viską. Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Knygoje rašo, kad skaniausias tinginys – šiltas. Bet tik ką iš orkaitės jis būna gana nestandus, todėl aš siūlau palaukti bent pusvalandį ir tik tada skanauti. 🙂 Kakava barstyti taip pat siūlau kiek pravėsusį.
Nuotraukoje dar šiltas, bet ne ką tik iš orkaitės ištrauktas pyragas.
Keptas tinginys