Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais

Recepto autorius: Saldu sūru

Vištienos kepenėlių paštetas yra puikus išradimas ir tiek. Man patinka įvairios jo variacijos, daug jų išbandžiau ir dar keletą turiu numačiusi ateičiai (pvz. šią). Šįkart improvizacija su džiovintomis slyvomis ir karamelizuotais svogūnais, beje, tikrai labai vykusi (Giedre, ačiū už idėją ir nuotraukas ?).

Paštetui reikės:

  • apie 500 g vištienos (kalakutienos, triušienos) kepenėlių
  • 150 g sviesto
  • aliejaus
  • 3 geltonųjų svogūnų
  • 1 skiltelės česnako
  • saujos džiovintų slyvų
  • 0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
  • puokštelės šviežių čiobrelių ar kitokių žalumynų (jei turite)
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Pirmiausia karamelizuosime svogūnus – du nuvalytus svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais, keptuvėje ištirpdome apie 25 g sviesto, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūnus. kepame ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol svogūnai paruduos (bet nesudegs), o jų tūris sumažės daugiau nei perpus.

Ištirpdome 50 g sviesto pašteto paviršėliui.

Likusį svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepame aliejuje, kol suminkštės. Supilame į atskirą indą. Kepenėles nuplauname, išpjaustome riebalus ir plėvelės. Kepenėles supjaustome kuo vienodesniais, maždaug graikinio riešuto dydžio gabalėliais. Didesnėje keptuvėje ištirpiname 50 g sviesto, pilame 1-2 v.š. aliejaus, sudedame kepenėles. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 5 min, baigiant kepti suberiame džiovintus čiobrelius ir gerai išmaišome. Iškepusios kepenėlės turi būti dar kiek rausvos viduje. Jei jas perkepsite, paštetas bus sprangus.

Iškepusias kepenėles pilame į indą kartu su svogūnais ir česnakais, įdedame apie 25 g sviesto, gardiname pipirais, druska ir susmulkiname smulkintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Smulkintas džiovintas slyvas ir praaušusius karamelizuotus svogūnus dedame į paštetą ir gerai išmaišome. Paruoštą paštetą išskirstome į nedidelius indelius ir užpilame lydytu sviestu (taip paruoštą ir nepraimtą paštetą galima išlaikyti šaldytuve šviežią savaitę). Papuošiame žalumynais. Skanus ataušęs, o pats skaniausias antrą ar (jei dar liks :)) trečią dieną.

Skanių akimirkų!
Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais
Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais
Vištienos kepenėlių paštetas su slyvomis ir karamelizuotais svogūnais