Pynutės
Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Nepaisant to, kad jau turėjau savo mėgstamą, daug kartų išbandytą ir praktiškai tobulą mielinių bandelių receptą, šis nukonkuravo visus iki šiol bandytus mielinius kepinius. Nepriekaištingai minkštos, ne per saldžios ir dar su citrinos nata – nežinau ar gali bebūti geriau.
Pastabos:
- Tešla gaunasi pakankamai lipni, bet jei minkai su kombainu, nėra jokių problemų.
- Jei norite nesaldžių, dėkite daug mažiau cukraus ir netarkuokite citrinos žievelės.
Privalumai: minkštos, minkštos ir dar kartą minkštos; nereikia kiaušinio plakinio patepimui.
Trūkumai: nejuokaukite.
Kam patiktų: visiems.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (8 pynutėms):
- 200 ml riebios grietinėlės
- 150 ml pieno
- 5 g sausų mielių
- 120 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 1/2 a.š. vanilinio cukraus
- 1/4 a.š. druskos
- 500 g miltų
Gaminimas:
Į puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Pakaitinkite, bet neužvirinkite. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti (tiek, kad būtų galima įkišti ir palaikyti pirštą). Perpilkite pieną su grietinėle į indą, kuriame ketinate minkyti. Ten pat suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų. Įtarkuokite citrinos žievelę. Įmuškite kiaušinį. Išmaišykite. Įberkite mieles. Vėl išmaišykite. Sudėkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite tešlą pastovėti, kol padvigubės (apie porą valandų). Kadangi tešla labai lipo prie rankų, aš ją palikau tame pačiame dubenyje, net nebandydama ištraukti ir suformuoti rutulio. Po poros valandų ji buvo daug “sukalbamesnė”. Pakilusią tešlą išimkite ir iškočiokite į stačiakampį apie pusės mm storio. Supjaustykite juostelėmis. Iš jų formuokite pynutes-kasas. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Išėmus dar karštas aptepkite vandeniu.
Receptas paimtas iš čia: