Brokolių, pomidorų salotos


1 kg brokolių,
4-5 pomidorai,
3 petražolių šaknys,
citrina,
4-5 šviežiai paraugti agurkai,
saujelė peletrūno lapelių,
skiltelė česnako.
Marinatui :
litras vandens,
po šaukštą cukraus, druskos,
šaukštelis citrinos rūgšties.

Brokolių žiedyną suskirstyti mažomis dalimis, kotelius supjaustyti gabaliukais.Petražolių šaknis, pomidorus, agurkus supjaustyti smulkiais šiaudeliais, citriną – plonais griežinėliais.Česnaką supjaustyti kuo smulkiau.
Daržoves sudėti į stiklainius sluoksniais, įmetant po griežinėlį citrinos, peletrūno bei česnako.Užpilti verdančiu marinatu.Stiklainius kaitinti verdančio vandens vonioje.Kai viršutinis sluoksnis įkais iki 80-85 laipsnių, kaitinti dar 20-25 min. ir tuojau pat sandariai uždaryti steriliais dangteliais.Apkloti storu audeklu.Palaikyti, kol savaime atvės.Laikyti vėsioje, tamsioje patalpoje.