Daugkartiniu būdu virta uogienė
1 kg braškių (Braškės ir žemuogės)
1,2 kg cukraus
1 stiklinė vandens
Cukrų ištirpinti karštame vandenyje ir užvirinti.
Paruoštas uogas suberti į verdantį cukraus sirupą, 2-3 min. pavirti.
Nukėlus nuo ugnies palaikyti 15-20 min. vėsioje vietoje.
Po to uogų masę vėl virti 2-3 min. ir vėl palaikyti 15-20 min.
Tai kartoti 5 kartus.
Uogas iš sirupo išgriebti, sudėti į stiklainius šiek tiek paslegiant.
Dalį sirupo pavirti 15-20 min. ir karštą užpilti ant uogų.
Stiklainius uždaryti metaliniais dangteliais.
Likusį sirupą galima užpilti ant kitos uogų dalies arba panaudoti gaiviesiems gėrimams.