Vytintų braškių uogienė
1 kg braškių
400-500 g cukraus
2 g citrinų rūgšties
Ant uogų užpilti pusę cukraus, pusę citrinų rūgšties ir palaikyti 5-6 val., kad išsiskirtų sultys.
Tuomet uogas užvirinti, nukelti nuo ugnies ir palaikyti 15-20 min.
Po to sultis nupilti, į uogų masę dėti likusį cukrų ir citrinų rūgštį, palaikyti 3-4 val. ir po to virti 10 min.
Uogas išgriebti, sudėti į stiklainius, atsargiai šaukštu suspausti ir užpilti verdančiu sirupu.
Verdančiame vandenyje 0,5 l talpos stiklainius sterilizuoti 10 min., 1 l – 20 min.
Uždaryti metaliniais dangteliais.
Ši uogienė nėra labai tiršta ir saldi, kokia būna gaminant kitaip, užtat ji kvapesnė ir išsaugo daugiau vertingų medžiagų.
Virtuvesmenas.lt rekomenduoja išbandyti daugiau skanėstų su braškėmis: Receptai su braškėmis