Gudrybės virtuvėje
Jei rūkytą dešrą sunku nulupti, ją pusę min. palaikykite šaltame vandenyje.
Prieš skutant bulves, kad rankos neįjuostų, suvilgykite jas actu ir leiskite nudžiūti. Bulves pjaustykite tik nerūdijančiu peiliu.
Drumzlinas augalinis aliejus pašviesės, jei į butelį įbersite valgomąjį šaukštą druskos.
Kepamą mėsą šlakstykite karštu vandeniu ar sultiniu. Laistoma šaltu vandeniu, ji bus kietesnė.
Kiaušinių baltymus išplaksite greičiau, jei kiaušinius prieš tai šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje.
Svogūnai gražiai pagels ir bus skanesni, jei kepdami juos pabarstysite cukraus pudra.
Virimo ir troškinimo laikas sutrumpės, jei tam naudosite plačius ir žemus puodus bei troškintuvus.
Varinius indus plaukite karštomis raugintų kopūstų sultimis, po to perskalaukite šaltu vandeniu ir nublizginkite minkšta medžiaga.