Antrieji patiekalai

Aštrus čili

Imame: 400 g jautienos faršo, 1 vid. svogūnas, 2 sv. raudonieji čilės pipirai, 0.5 kg sv. pomidoru, 100 ml pomidorų padažo (kečiupo), 10 g „Santa Maria” čiles prieskoniu, raudonųjų pupelių(skardinė) druskos. Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (aš dėjau be sėklų, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti […]

Makaronai su špinatais ir kumpiu

4 porcijoms reikės: 400g makaronų (vamzdelių), 500g šaldytų špinatų, 250g kumpio, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, muskato riešuto, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto sviesto, tarkuoto parmezano. Špinatus atšildykite, patroškinkite su aliejumi ir sviestu. Sudėkite sutrintus česnakus, pagardinkite druska ir pipirais bei muskato riešutu. Makaronus išvirkite, sumaišykite su špinatais ir kubeliais supjaustytu kumpiu. Pabarstykite parmezanu.

Kepti koldunai pagal Rolana :)

Ingridientai: Koldunai su mesa 300 g. Rukytas kumpis 100 g. Fermentinis suris 100 g. Majonezas 2 saukstai. Aliejus, prieskoniai. Paruošimo būdas: Koldunus su mesa kepame free tiurineje. Keptus koldunus sudedame i lekste, ant ju dedame majoneza, kumpi ir ant virsaus suri. Lekste dedame i Mikrobangu krosnele ir palaikome kol surys issilydis. Apibarstome prieskoniais. Skanaus.

Medžiotojų balandėliai

Kopūsto gūžės, ryšelio laiškinių svogūnų, 300g mėsos faršo (jautienos arba mišraus), 2 svogūnų, 2 džiovintų grybų, 5 šaukštų virtų ryžių, 2 skiltelių česnako, kiaušinio, šaukšto aliejaus, 1/2 stiklinės sultinio iš kubelio, 1/2 raudonosios paprikos, indelio pomidorų konsentrato, druskos, pipirų. Džiovintus grybus 40 min. pamirkykite drungname vandenyje, nusunkite ir supjaustykite. Nuskuskite viršutinius kopūsto lapus ir gūžę […]

Kugelis tikrasis

kilogramo bulvių, kokių 200-400 g. lašinukų (pagal KMI), svogūniuko nemažo, pieno stiklinės, druskos pusės šaukšto, pipiriukų juodųjų maltų, p padažui – grietinės ir gero ūpo 🙂 Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti smulkiai smulkiai su tarka (trintuve) ar kokia nors bulvių tarkavimo mašinele ar pan 🙂 Lašinukus paspirginti ant keptuvės, juose pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, piene ištirpdyti […]

Paprika su įdaru

6 porcijoms paruošti reikia: 3 saldžių raudonų paprikų; 200 gr. fermentinio sūrio; 0,5 stiklinės konservuotų kukurūzų; 1 morkos; 1 stiklinės virtų ryžių; 1 kiaušinio; 1 svogūno; 200 gr. jaunos cukinijos 50 gr. sviesto; petražolių lapelių. Morką ir cukiniją supjaustome šiaudeliais, susmulkiname svogūną ir viską pakepame keptuvėje su aliejumi. Pabarstome druska, pipirais, sudedame konservuotus kukurūzus ir […]

Koldūnai ir pyragėliai su mėlynėmis

4 porcijoms reikės: Tešlai: 350g miltų, kiaušinio, 2/3 stiklinės pieno, žiupsnelio druskos. Įdarui: 600g mėlynių, 50g tarkuotų džiūvėsėlių, šaukštelio cukraus, sviesto užpilui, indelio grietinės. Įdaras: Uogas užpilkite džiūvesėliais su cukrumi. Tešla:Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį.Suminkykite tešlą.Iškočiokite 3 mm storio blyną.Stikline išspauskite apskritimus, šaukšteliu dėkite įdarą, lenkite perpus ir gerai […]

ŽUVIES VYNIOTINIS

100g sužiedėjusios kvietinės duonos 500g žuvies filė 1 kiaušinis 125ml pieno 125g sviesto prieskonių, druskos Žuvį sumalti mėsmale, sudėti piene išmirkytą duoną, įdėti prieskonių, pasūdyti ir dar kartą permalti. Supilti pieną, lydytą sviestą, kiaušinį ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į specialų celofaną ir suteikti jai vyniotinio formą. Perrišti virve ir išvirti garuose. Tiekti supjausčius ir […]

Kumpio suktinukai su džiovintomis slyvomis

4 rūkyto kumpio griežinėliai, 4 fermentinio sūrio griežinėliai, 4 džiovintos slyvos (be kauliukų), 2 šaukštai sviesto, 4 šaukšteliai garstyčių. Kumpio griežinėlius patepti garstyčiomis ir pusvalandžiui palikti, kad įsigertu. Ant kumpio griežinėlio dėti sūrio griežinėlį, džiovintą slyvą, susukti ir susmeigti smeigtuku. Suktinukus viena eile sudėti ant grotelių, patepti lydytu sviestu ir apie 20 min. kepti ant […]

Jūrų lydeka grybų padaže

8 vidutinio dydžio bulvių, 250 ml. daržovių sulčių, 750 g saldytos jūros lydekos filė be odelių, vienos citrinos sulčių, 75 g. (125 ml.) miltų. Padažui: l supjaustyto svogūno, 50 g sviesto, 3 sutrintų česnako skiltelių, 125 g šviežių grybų, 15 ml. mairūno, 50 ml. šviežių petražolių, 50 ml. miltų, 0,5 l pieno, druskos, raudonos aitriosios […]